STARTSIDA

PRENUMERERA
ANNONSERA PRIVAT
ANNONSERA FÖRETAG

ARTIKLAR I ÅR
ARTIKLAR TIDIGARE ÅR


KALENDERN
LÄNKAR
SHOPPEN
KONTAKTA OSS

 

Nostalgia 11-09
Finns i handeln 8 oktober till 5 novemberAmazon 1964
Lars-Ove och Niklas Nordberg gjorde drömfyndet när de ringde på en Amazon -64. Sedan dess har de mest ägnat sig åt att putsa, vårda och pryda denna lågmilare med tidsenliga tillbehör.


T-Ford-resan
För 100 år sedan arrangerades den första amerikanska långdistantävlingen för bilar från öst- till västkusten. I somras kördes den igen. Sven-Olov Hansson och Lars-Göran Lindgren skeppade över sin T-Ford och deltog med ett 50-tal andra T-Fordar i den 667 mil långa resan över kontinenten.


Nostalgias båtprojekt del II
Efter presentationen i förra numret påbörjas nu arbetet med den stora renoveringen av Nostalgias projektbåt. Vi vill varna känsliga läsare för dramatiska bilder med våldsamma inslag och bortsågat mahognyvirke!


Charmig skåpvagn
från England

Inte nog med att Morris J-type har en härlig stil. Den är praktisk och rymlig och full av fiffiga detaljer också. På 50- och 60-talen vimlade det av dem i England, med allt från rörmokare till brevbärare bakom ratten.


Flygfesten i Dala Järna
Jublet från 30.000 personer ville inte ta slut efter att Jurgis Kairys från Litauen landat efter sin helt osannolika uppvisning i konstflygning med sin Sukhoi Su-26. Det hela utspelade sig i den lilla byn Dala Järna i västra Dalarna i början av augusti när den lokala flygklubben ställde till med en hejdundrande flygfest.


Den lilla Volvo-fabriken
i Kalmar

I Kalmar byggs Volvos klassiska modeller med urmakarhand. Till vild punkrock sammanfogas PV, Duett, och 142:or med pincett och lupp. Möt arkitekten som gillar att bygga smått – men noga.


Tunga fordon
på Grenseträffen

Efter vecka 31 med Classic Car Week i Rättvik kommer vecka 32 och Grenseträffen i norska Halden. Och vilken plats kan vara mer lämpad för ett svensk-norskt evenemang med sin närhet till gränsen och en fästning som gjord för en stor bilträff?


Järngängets kraftprov
Varje år samlas de, entusiasterna av de riktigt gamla motorcyklarna, för att under två dagar köra det 500 kilometer långa mc-rallyt Skåne Rundt. Nostalgia var naturligtvis på plats.


Packard 1955
1955 var året då de flertalet amerikanska bilar fick ett helt nytt utseende med modernare karosser och V8-motorer. Störst förändringar gjorde Packard som återfick den glamour märket haft på 30-talet. Sven Sandgren i Storvik har renoverat en av 50-talets absolut pampigaste amerikanare, Packard Caribbean 1955.

 


Moped-ikon
Crescent 2000 är en smått legendarisk moppe i hot rod- och chopperkretsar. Det var med den allt började. Micke Lindberg och Benita Karlsson i Knivsta har plockat upp tråden igen, men spinner med olika garn.Modelljärnvägen
I Ängelholm finns den, hela Sveriges järnvägshistoria, i behändigt format. Här har kunniga krafter byggt en magnifik anläggning i skala 1:32, en modelljärnväg som är så rik på detaljer att det tar timmar att upptäcka allt.Köpguide Chevrolet 1961-64
1961-64 års Chevrolet-modeller har blivit lite av doldisar bland de mer populära årgångarna 1955-60 och 1965. För relativt måttliga pengar får du en fin Cheva 1961-64 med högt bruksvärde.Helan ser tillbaka
Efter nästan två decennier går Lars-Olof ”Helan” Helén tillbaka till huset som kallades för Sveriges vackraste skivbolagslokaler och som var hans arbetsplats under 15 år. Här jobbade Helan med de största inhemska och utländska artisterna, när svenska Sonet Grammofon var större än de multinationella konkurrenterna i landet.Sportbilar för alla smaker
För fjärde året i rad växer sig Sportvagnsträffen i slutet av augusti vid Hofsnäs herrgård allt större. Trots att regnet titt som tätt gjorde sig påmint kändes det alltjämt soligt – inte minst tack vare legendariska bilar som Jaguar C- och D-Type.I seriefigurernas värld
Kenneth i Kristianstad började samla på serietidningar när han var sju år gammal. Vid 21 köpte han sitt första exemplar av det sällsynta Kalle Anka nr 1 från 1948. I dag äger han 35 exemplar av samma nummer som det uppskattningsvis bara finns 300 ex bevarade av. Men Kenneth samlar även andra serietidningar och leksaker, speciellt udda Disney-relaterade och tyska leksaker från åren 1880-1920.Båtkultur i västerled
Vårt västra grannlands historiska båtarv består inte bara av vikingaskepp. Förutom en stor global turist- handelsflotta kan Norge även visa upp en mycket intressanta äldre fiske- och fritidsbåtar. I midsomras besökte vi Hardanger Båtfestival med många nya bekantskaper.


Tel: 0455-33 53 25 (+46 455 33 53 25), fax: 0455-186 60 (+46 455 186 60)
Ansvarig utgivare: Stig L. Sjöberg. All kopiering av texter, bilder eller grafik är enligt upphovsrättslagen förbjuden.